Pàgines

diumenge, 22 de febrer del 2015

Històries de Nadal

La ciutat és fosca i buida. Tothom dorm, com ha de ser. Les fades de la son fa hores que han passat per l’orella de cada nen, cantant una cançó muda, per a adormir-los a tots. Avui les estrelles han xiuxiuejat somnis a aquells que els escolten més aviat. Ningú s’ha de despertar, perquè aquesta nit amaga un secret bell, silenciós, carregat de somnis i somriures. Però és un secret adormit, que ningú no pot conèixer, un secret que s’ha d’oblidar, un secret, que tot just acaba de començar. En el cel negre, ple d’estrelles, es veuen petits punts groguencs i brillants que es mouen, deixant un polsim màgic al seu darrere. Surten de les cases, concretament del cor de les persones; són els desitjos, sentiments i pensaments que un ser humà atresora. En un obrir i tancar d’ulls, la ciutat, junt amb el cel, s’ha enfonsat en la més negra de les foscors. Són núvols, que s’alimenten de les petites boles grogues i lluminoses. Poc a poc, ben tips i rodonets, s’allunyen a portar el seu apreciat botí als follets de la boira, que un cop s’assabentin del que vol cada persona, retornaran a la ciutat transportant el treballador més important d’aquesta nit.
La ciutat ja està coberta de boira i ara ve la part més important de la nit: l’ombra sense nom que, a falta d’identitat i personalitat, es dedica a complir els desitjos materials i, sense perdre el temps, deposita cada somni al seu lloc. És una feina ràpida, però delicada. S’ha d’anar amb compte per no trencar cap desig, perquè són especialment fràgils.
Poc a poc, l’ombra desapareix de les cases i amb ella la nit. Només falta una feina: espargir gebre. Treballadors somrients i alegres, però molt despistats, amb els seus grans mantells blancs, deixen una fina capa de gebre per allà on passen, un gèlid però suau vent, i congelen tots els vidres. Saltant i jugant s’obliden de la seva habilitat i ho deixen tot cobert de neu. El sol no s’espera que acabin la feina i comença a sortir. Com és d’esperar, les petites figures blanques marxen a corre-cuita. Amb un sol raig de sol n’hi ha prou per fer-los desaparèixer.
La nit s’acaba i jo, com una nena dolenta que sóc, ho he estat observant tot. Com? Fàcil: he tancat la fada de la son en un pot. No he estat capaç d’escoltar les estrelles i els seus somnis carregats d’esperances, però ha valgut la pena. Decidida a treure la fada del seu pot, m’adono que no hi és i noto una agradable essència a la meva orella. Poc a poc tanco el ulls, presa dels braços de Morfeu. L’experiència d’aquesta nit quedarà en un somni oblidat, com ha de ser. Perquè els secrets de la República de les estrelles ningú no els pot conèixer. 
Marina Vellido
2n ESO A



Un Nadal descolorit
      Em dic Lucía Prietar i tinc 13 anys. Tinc la pell de color blanc; el cabell i els ulls completament negres.
      A la ciutat on visc tot és o blanc o negre. No parlo d’opinions sinó que tot, el terra, les persones, els animals, les plantes, els edificis, etc. són d’aquests dos colors.
      A classe d’història ens expliquen les catàstrofes que van portar els colors. Unes teles amb dibuixos de colors van crear guerres! A vegades veiem fotografies en colors. No sé com allò tan bonic va crear guerres. Ens expliquen que abans els nens i les nenes es preguntaven quin era el seu color preferit i, si era diferent, es barallaven.
      Per aquestes raons els científics ho van manipular genèticament tot i ho van tornar blanc i negre. Diuen que és més còmode i que no hi ha tants problemes.
     Si sóc sincera, m’agradaria que algú m’ho  preguntés, això del color preferit. Jo diria el verd, no el fosc i sense vida, sinó el lluminós, el del arbre de Nadal quan li toca la llum.
      Els colors no estan permesos, però a casa meva tenim una relíquia, un arbre de Nadal, verd! Ara ja sé que va contra la llei, però el tenim dins un armari, i quan vénen els Warrers (els qui s’asseguren que no hi hagi colors) l’amaguem a una sala que hi ha dins l’armari que ningú sap que hi és. A casa meva som el que es coneix com Clors que significa la gent dels colors. Com és obvi ningú no ho sap.
      El meu moment preferit de  l’any és quan David Mouri (l’home que mana a la nostra ciutat) ens permet veure una estrella de color daurat que pengen al campanar. Té un color preciós. És molt brillant i amb purpurina i llums. I només passa a cap d’any. Sembla un àngel d’aquells de les antigues religions al mig d’un camp de guerra. I em recorda que el Nadal és un moment especial.
Bon Nadal!
Cristina Arànega
2n ESO A



Il·lustració de Jaime Zollars a http://bibliocolors.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada